У Срему као код куће - шест година пословања Тодебa

  • 03 July 2019
image

После шест година пословања холандска фирма Тодебо која се бави пројектовањем и производњом металних конструкција постала пример успешног инвестирања у Србији.

Амбасадор Краљевине Холандије у Србији, његова екселенција Хенк ван ден Дол, био је недавно један од најдражих гостију нашег сремачког Холанђанина Томаса де Бура који је прошле седмице, у уторак, 25. јуна приредио скромну свечаност поводом шестогодишњице своје фирме Тодебо. Господин Де Бур је, иначе, пореклом са наших простора и то је, свакако, био један од основних мотива да део послова пренесе управо у Срем. Тако је свој пословни пут Тодебо започео 2013. године у Лаћарку, а претпрошле године се преселио у нове погоне у индустријској зони Сремске Митровице. Према речима власника Тодеба фирма је током последњих неколико година успела да захваљујући труду и ангажовању свих запослених привуче нове купце и прошири асортиман. Са тридесетак запослених, без обзира на велике трошкове, стабилно функционише и према свим параметрима реч је о успешној инвестицији. Моја порука je да се свим силама потрудите да задржите младе људе овде јер имате све предуслове за квалитетан живот и рад, речи су његове екселенције, а додајмо и то да је Краљевина Холандија у протеклих деценију и по инвестирала у нашу земљу више од седам милијарди евра.

Свечаности су присуствовали и челници Сремске Митровице, градоначелник Владимир Санадер и председник Скупштине општине Томислав Јанковић. Они су истакли да су фирме као што је Тодебо увек добродошле у наш град и да представљају нашу привредну будућност, а Сремска Митровица је све привлачнија за инвеститоре захваљујући у великој мери поједностављеној административној процедури и брзом добијању свих потребних дозвола за рад. Била је ово истовремено и прилика да у неформалном разговору са амбасодором који ускоро напушта Србију чујемо његове утиске после боравка у нашој земљи. - После дужег боравка пожелите да заувек останете у Београду, али праву Србију видите тек кад изађете из Београда. Више пута сам боравио у Сремској Митровици и видео да људи желе да напредују и да се не баве само политиком. Моја порука je да се свим силама потрудите да задржите младе људе овде јер имате све предуслове за квалитетан живот и рад, речи су његове екселенције, а додајмо и то да је Краљевина Холандија у протеклих деценију и по инвестирала у нашу земљу око седам милијарди евра, док холандске фирме које послују у Србији запошљавају око 15 хиљада радника. З. Зрилић